Greenline hajógyár

A Greenline hajógyárról

Cég és márkatörténet

A Greenline Yachts első tulajdonosa és alapítója a Seaway vállalat, a világ egyik vezető hajófejlesztője volt, amely az 1983-ban, Jernej és Japec Jakopin alapította J&J Design Stúdióból nőtte ki magát. Azóta több mint 270 terv látott napvilágot, 48 hajóépítő vállalat, 20 országból több mint 65.000 hajót gyártott le a J&J Design Stúdió tervei alapján. . Több, mint 80 terv nyerte el a „Boat of the Year” díjat, továbbá design és környezetvédelmi díjakat. Ezen gazdag történelmi örökséggel felruházva az SPV Yachts, a gyár jelenlegi tulajdonosa – új ötletekkel és a megszerzett tudással – folytatja a fejlesztéseket és új modellek gyártását, valamint építi tovább a modern hajózás jövőjét. Az SVP Yachts a híres és jól ismert márkák: az OceanClass, a Shipman és a Skagen kizárólagos hajóépítője is egyben.

A gyártási folyamat

A Greenline yachtok a legmodernebb vákuum infúziós technológiával készülnek a hajó maximális szilárdságának elérése és a súlyának csökkentése érdekében. A Greenline 33, 40 és 48-as modellek dupla stabilizátorral rendelkeznek, amelyek megszüntetik az alacsony rezgéseket és megóvják a kormánylapátot és a tengely egyes alkatrészeit.

Vízkiszorításos Hajótest

A Greenline modellek elsősorban a vízkiszorításos hajótestre fókuszálnak. A vitorláshajókra jellemző vonalvezetés alkalmazásával a hajó kialakítása egy rendkívül hatékony hidrodinamikai profilt eredményez, ami maximális hatékonyságot tesz lehetővé, miközben megőrzi a tengerbírási képességeket. A forradalmian új szuper-vízkiszorításos hajótest a titka a Greenline hybridek azon képességének, hogy kevesebb az üzemanyag felhasználásuk, kisebb a CO2 kibocsátásuk és kisebb hullámzást generálnak. A tengeri mérföldenként mért üzemanyag fogyasztás kisebb, mint egy összehasonlítható méretű, de szintén vízkiszorításos hajótesté és alig a negyede egy félig-vízkiszorításos, dupla motoros hajóénak. Ez a forradalmi hajó hatékonyan lefedi a vízkiszorításos hajókra jellemző sebességtartományt – nulláról max. 15 csomóig 10 méteres vízvonal, és akár 20 csomóig 12 méteres vízvonal esetén. A dupla stabilizátorral felszerelt Greenline 33 és a Greenline 40 egyedülálló borulásgátlással és iránystabilitással rendelkezik. Kényelmes és biztonságos hajózást tesz lehetővé bármilyen időjárási körülmények között, szembe, oldalsó vagy hátszél esetén is egyaránt.

Meghajtás

Az összes Greenline yacht elérhető dízel vagy hybrid meghajtással. A dízel változatban számos Volvo Penta és Cummin egység közül – 75 LE – 380 LE teljesítményűek - lehet választani, nem beszélve a Yanmar 8LV-370 LE teljesítményű egységről a Greenline 39-hez. A Volvo Penta motorokat csatlakoztatni lehet egy 10kW-os elektromos motorra, ami egy hidraulikus kuplunggal leválasztható a dízel hajtásról, lehetővé téve azt, hogy egy kapcsoló működtetésével egyszerűen átkapcsoljunk elektromos hajtásra. Egy 48V lítium polimer (Li-Po) akkumulátoros tápegység elegendő teljesítményt biztosít 20 tengeri mérföld megtételéhez 4,5 csomós sebességnél és 6 csomós maximális sebességet garantál –teljes csendben és nyugalomban.

A Greenline Yachtsnál minden a KÖRNYEZET-ről szól.

A Greenline Hybrid koncepciója ütős választ ad és eloszlatja a környezetvédelmi aggályokat, mivel négyszer kevesebb fosszilis üzemanyagot használ fel, mint a hasonló körülmények között lévő motoros hajók. Ez az innováció nemcsak csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, hanem hatékony elektromos meghajtást tesz lehetővé az akkumulátor és a napenergia felhasználásával.

A Greenline Yachtsnál minden a DESIGN-ról szól.

A Greenline Yachts számára rendkívül fontos, hogy a komfort és a kényelem mind a fedélzeten, mind a hajó belsejében a lehető legszínvonalasabb legyen. Kifinomult stílusa még a legigényesebb és legtapasztaltabb hajósokat is vonzza. Az „Open Space” koncepció lényege a szalon és a cockpit összekapcsolása, ami a lakóteret még kényelmesebbé és kellemesebbé teszi. A modern időkben nagyon fontos, hogy mennyi energiát használunk fel, különösen a fosszilis energiahordozókból származó energiát. Ezt szem előtt tartva terveztük a szuper-vízkiszorításos hajótestet, amely sokkal kevesebb energiát használ a víz átszeléséhez.

A Greenline Yachtsnál minden ÖN-ről szól.

Hajóink tervezésénél és építésénél a tökéletességre törekedtünk és fő célunk, hogy az Ön kényelme a fedélzeten biztosítva legyen. Nagyra értékeljük és osztozunk a hajózás iránti szenvedélyükben, és arra törekszünk, hogy pihentető és élvezetes hajókázást biztosítsunk minden egyes alkalommal, amikor a családdal vagy barátaival a vízre száll. A Greenline Yachts nagyobb kényelmet és könnyebb kezelhetőséget nyújt és szórakoztatóbb, mint osztályában bármelyik másik hajó. A kiemelkedő dizájn új dimenziót tár fel, lehetővé téve a víz csendességének élvezetét, ugyanúgy, mint egy vitorlás hajón, anélkül, hogy szennyezné a közvetlen környezetét vagy a tágabb környezetet – nincs füstkibocsátás, nagyon csendes és a gerjesztett hullámzás is elhanyagolható. A Greenline Hybrid bármelyik kedvenc pontjára elviszi, teszi mindezt teljes kényelemben és biztonságban, függetlenül attól, hogy belvízi utakról, tavakról, part menti vizekről vagy szigetekről legyen szó.