ÚJ MODELL: GREENLINE NEO

ÚJ MODELL: GREENLINE NEO

Büszkén jelentjük be az első 10 méteres modellünket, mely teljesen elektromos hajtással is elérhető, a Greenline Neo-t!

Forradalmian új Greenline

A Greenline Yachtok már a 2008-ban megjelent legelső hibrid meghajtású Greenline 33-assal divatot teremtettek a motorcsónakok kategóriájában.

„A hibrid hajtás 2008-ban egy kissé idő előtt érkezett” ismerte be Vladimir Zichenko, a Greenline Yachts tulajdonosa. „10 év elteltével a piac viszont már felkészült a következő lépésre – a teljes elektromosság felé.”

A NEO egy új mérföldkövet képvisel a Greenline stratégiájában és tökéletesen tükrözi a környezetbarát hajózás filozófiájához való ragaszkodást, amely az eDrive technológián túl a Greenline Yachts számára is újdonságot jelentő külmotorok használatát is jelenti.

A NEO eDrive-ot kettős 80 Torqueedo Deep Blue elektromos külmotorral és dupla 30,5 kWh-os (összesen 61 kWh) nagyteljesítményű lítium akkumulátorokkal szerelték fel, melyek maximum 40 NM nyomatékkal 6 csomós gazdaságos sebesség elérését teszik lehetővé. Teljes motorkihasználtság esetén a NEO eDrive képes 16 csomós sebesség is elérhető a 20 NM-es tartományban.

Design

Az elmúlt néhány évben a hajók szerepe, használata átalakult. Fejlett technológiák és mély szakmai kutatások kíséretében a NEO tetőtől –talpig a J&J Design együttműködésével készült el.

Annak érdekében, hogy minden piac és éghajlat számára egyaránt vonzóvá tegyük, NEO három alapverzióban is elérhető: Coupe, Hard Top és Open változatban.

A Hard Top és a Coupe verziók alapja ugyanaz a fedélzeti elrendezés, így ezeken egy-egy nagyméretű közösségi tér is helyet kapott a hajó  orrában és hátsó részén. Ezzel szemben a Coupe 360°-os kilátást nyújtó szalont tudhat magáénak, valamint a teljesen felszerelt konyhában egy normál magasságú hűtő/fagyasztó is helyet kapott, illetve a hajó orrának fedélzeti része innovatívan érhető el.

Követve az eddigi jellemzőket, amiket a Greenline Yachts képvisel, a NEO maga a kényelem a fedélzeten, legyen az csak néhány vidám barátokkal töltött óra vagy egy hosszabb körutazás a szeretteivel.

A fedélzet

A NEO egyik meghatározó jellemzője az egyedülálló fürdő platform, mely a valaha külmotoros hajókon alkalmazott legnagyobb méretű platform. Ezt egy egyedi hidraulikus emelő mechanizmus működteti, mely teljesen körbeveszi a motorokat – meghaladva bármely más versenyző teljesítményét ebben a kategóriában. A platform kiegészíthető lépcsőkkel, mely együttesen is tökéletesen beépül a hajó cockpit-jába. Ennek köszönhetően bármilyen terhelés mellett biztonságos és kényelmes átjárást tesz lehetővé. 

A cockpit egy tágas U-alakú ülőhellyel és a hozzá tartozó bárral lett ellátva. Kiváló hely a pihenésre, de a család és a barátok vendégül látására egyaránt.
A kormányosi állás a kormányoson túl két másik vendég számára is elegendő hellyel rendelkezik, így biztosítva az utazás maximális élvezetét és a műszerfal láthatóságát egy időben.

A fedélzeti szórakoztató téren túl egy szintén U-alakú hall található a kabinban, mely a szélvédőn kialakított különleges átjárón keresztül közelíthető meg. A Greenline Yachts One Level Living koncepcióját követve a hajóorrból a cockpit egy lépéssel megközelíthető, tovább fokozva a biztonságot és az egyáltalán nem megerőltető horgonyzást vagy farral való kikötést akár mediterrán körülmények között.
A Greenline NEO 16 fő befogadóképességgel rendelkezik. 11 fő a menetiránynak megfelelően tud helyet foglalni, ami egyedülállóan kényelmes és biztonságot érzést nyújt a hullámok hasítása közben

NEO a jövő

A NEO a Greenline Yacths fejlődésében egy nagyon fontos lépés. Habár teljesen eltér a Greenline sorozat többi tagjától, a NEO helytállóan alkalmazkodik a márka alapvető értékéhez, a kényelemhez. A NEO-val szeretnénk közelebb hozni a kényelmes hajózást a fiatalabb generációkhoz, akik sokkal környezettudatosabbak, de szívesen szórakoznak – így ezt egy időben is megtehetik.

NEO az őszi hajókiállításokon

A NEO a 2018-as őszi hajókiállításokon kerül bemutatásra. Az első elektromos meghajtású NEO a Balaton Boat Show-n, valamint az Interboot in Friderickshafen és Monaco Yacht Show-n lesz kiállítva. A dízel külmotoros változatok feltűnnek az amszterdami HISWA-n, valamint a tengerentúlon Southamptonban és Fort Lauderdale-ben (Florida) 

Bármilyen egyéb kérdés esetén kérjük lépjen velünk kapcsolatba. 

Galéria

GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO
GREENLINE NEO